E kérdéskör feldolgozására hívnak és várnak minden érdeklődőt a szervezők a Bay Zoltán Kutatóközpont, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, és a Nevelők Háza Egyesület.
A program első részében egy átfogó előadás és beszélgetés keretében a résztvevők betekintést nyerhetnek a mindennapi fogyasztói döntések helyi és globális értékláncokra gyakorolt hatásairól, valamint arról, miként járulhatnak hozzá tudatos választásaikkal a környezeti fenntarthatóság előmozdításához.
Az előadást követően egy interaktív workshopra kerül sor, ahol a résztvevők csoportmunkában elemzik különböző élelmiszertermékek fenntarthatósági szempontjait. A vizsgálat eredményeit biomassza anyagok felhasználásával, mandalák formájában jelenítik meg, amely lehetőséget teremt az eltérő értékelések összehasonlítására és a közös gondolkodásra.
Az eseményt követően délután fakultatív program keretében lehetőség nyílik a Veolia Zöld Zóna Látogatóközpont megtekintésére 14.00 és 16.00 között.
Szalóki Réka
E-mail: szaloki.reka@ckh.hu
Telefon: +36 20 264 6200
Pécsi Tudományegyetem | Kancellária | Informatikai és Innovációs Igazgatóság | Portál csoport - 2020.